Solutions

DPG og sikker mail

Rasmus Michelsen 20-11-2018 17:25 0 0

Mange er i tvivl om, hvordan sikkerheden er for mails ind og ud af huset. Derfor denne lille vejledning.

Internt kan du sende mails rundt til kollegaer sikkert, fra din mail til deres. 

Og skal du sende ud af huset, med noget der indeholder følsomme personrelaterede oplysninger, så anvendes vores sikre postkasser eller fjernprintsløsningen Connect Direct.

Når udefrakommende sender til dig, så kan du i nogle tilfælde være så heldig, at forsendelsen modtages lige så sikkert, som hvis den var sendt fra en sikker postkasse til en sikker postkasse.

Og hvordan ser du så om dette er tilfældet?

Det gør du, hvis du modtager beskeden som nedenstående:

I ovestående tilfælde er mailen røget ind via såkaldt "tunnelmail", som de fleste offentlige myndigheder (og nogle private firmaer) er tilmeldt. Det betyder, at selvom den sendes fra en udefrakommende persons postkasse, til din arbejdsmail, så tilføjer tunnelmail-funktionen kryptering og signering af samme type, som hvis den var sendt fra en sikker postkasse til f.eks. sikkermail.viso@socialstyrelsen.dk

Hvis den udefrakommende mail ikke sendes via dpg@socialstyrelsen.dk og på vegne af afsenderen, så er sikkerheden ikke så høj, at mailen må indeholde følsomme personoplysninger: mailen bliver krypteret under selve forsendelsen, men indholdet er i sig selv ikke krypteret og heller ikke signeret af afsenderen (så du ved reelt ikke hvem der har afsendt den).

Spørgsmål til ovenstående - kontakt IT.

Stem

Var denne vejledning brugbar?
0 ud af 0 fandt den brugbar

Skriv en kommentar